-
Meta har trent sin KI ulovlig på millioner av litterære verk - muligens også norske
Meta hadde behov for en enorm mengde litteratur, men selskapet «hadde ikke tid» til å gjøre dette på lovlig måte i følge den amerikanske magasinet The Atlantic
-
Horst øker sin aksjepost i Bonnier Norsk Forlag
Han ønsker en større andel av suksessen i norsk forlagshistorie men han beholder forfatterhatten på
-
Listhaug vil ikke love å la EØS-avtalen ligge i bero
Erna Solberg ber Frp om å ikke rote med EØS-avtalen. Solberg bør utvise større selvtillit i møtet med Europa, svarer Sylvi Listhaug, som ser rom for forbedring.
-
Ny måling viser rekordhøy oppslutning om EU i Europa
Tre av fire europeere mener at landet deres er tjent med å være medlem av EU, viser unionens siste Eurobarometer.
-
Bonnier om fjorårets resultat: «Brutalt dårlig»
Til tross for et år med nedbemanninger, klarte forlaget å få omsetningsvekst i 2024. Men resultatet er ikke noe å skryte av.
-
Vindkraftkommuner får til sammen 28 millioner kroner for å fremme friluftsliv og naturmangfold
Kommuner som har bygget vindkraftanlegg får tilskudd som et plaster på såret
-
25-årsjubileum for Briskeby - blir konsert i operaen
Bandet skal markere jubileet til albumdebuten «Jeans for Onassis» med en konsert i Operaen den 07 september.
-
Lokalmatbedrifter føler seg overlatt til seg selv når de kommer hjem fra Grüne Woche
Mangelfullt etterarbeid når messen er over, er et sentralt funn i evalueringen av den norske deltakelsen. «Svak koordinert og lite strukturert», heter det i rapporten «Behov for ny meny».
-
Mener den nye bokloven åpner for økt rabattpress
Et nettverk av små og uavhengige bransjeaktører går sammen for å få hindre at bokhandlene skal kunne kreve mer enn 50 prosent i innkjøpsrabatt.
-
Professor/førsteamanuensis i regi
Er du Teaterhøgskolens nye professor/førsteamanuensis i regi?
ANNONSØRINNHOLD

Bli faglig oppdatert og utvid ditt reiselivsnettverk på Norsk Opplevelseskonferanse!
Norsk Opplevelseskonferanse 2024 finner sted i Bodø som er europeisk kulturhovedstad i år. Det er 17. gang konferansen arrangeres, og vi satser på at det blir en minst like fantastisk konferanse som tidligere.

Reiselysten fortsetter å øke på verdensbasis, samtidig som norsk reiseliv har kraft og mulighet til å krysse nye landegrenser og gjøre Norge mer synlig ute i verden. Økt reiselivseksport kan gi høyere lokal verdiskaping og hjelpe reiselivet med å bane vei for bedre lokalsamfunn og et mer lønnsomt næringsliv. Det kan imidlertid også sette bærekraftevnen vår under ytterligere press.
Derfor må utviklingen styres, og vi som aktører må være med å ta ansvar og tenke nytt på flere fronter. Reiselivets slagkraft er derfor tittelen på årets konferanse.
Program og hovedtemaer
De tre hovedtemaene for årets konferanse er:
Eksport og internasjonalisering
Reiseliv er nå utpekt til en av Norges offisielle eksportnæringer. Det gir nye muligheter og stiller også nye krav til oss som næring. Hva er egentlig eksportmodenhet? Hvordan ser markedet på oss? Hvordan rigger vi oss for internasjonal suksess samtidig som vi når bærekraftmålene våre? Og hvordan bruker vi vår nasjonale kulturarv bedre i møte med internasjonale gjester? Dette er noen blant flere viktige spørsmål vi vil utforske på konferansen i år.
Regenerative opplevelser.
Det er gått noen år siden reiselivet beveget seg fra tjenesteøkonomi til opplevelsesøkonomi. I dag er det opplagt at opplevelser skaper «reason to og» og kan være motorer i reiselivsutviklingen både for reisemål og for enkeltbedrifter. Men utvikler opplevelser seg videre? Det regenerative perspektivet er på full fart inn i markedet og kan snu opp ned på mye. Derfor har vi satt dette spennende temaet på dagsorden. Hva er regenerative opplevelser? Hva er forskjellen på bærekraft og det regenerative? Hvordan kan vi utvikle morgendagens opplevelser som markedet vil ha, som gir lønnsomhet og verdiskaping og som samtidig bidrar til å bevare lokal natur og kultur?
Et intelligent og inkluderende reiseliv
Kunstig intelligens er ikke bare et artig program på nett som svarer deg på alskens rart. Det er noe som integreres i all verdens varer, tjenester og systemer i stadig større grad og som kan definere store deler av livet vårt på sikt. Hva vil denne utviklingen gjøre med reiselivet og hver enkel virksomhet? Hvordan henger digitalisering og inkludering sammen? Og hvordan kan begge deler gjøre virksomheten din mer lønnsom?
Det grå gullet, dvs gjester som er over sin første ungdom, har alltid vært en interessant målgruppe i reiselivet. I tiåra som kommer blir det mange flere av dem. Hvordan tilpasser vi opplevelsene våre for å treffe de tilårskomne gjestene bedre? Og hvordan jobber vi med inkluderende reiseliv generelt?
Les mer om programmet.

Nettverksbygging under konferansen 28.- 30. oktober i Bodø
Norsk Opplevelseskonferanse er kjent for å levere inspirasjon og relevant faglig påfyll pakket inn i gode opplevelser og spennende formater. Selve stjernestøvet oppstår imidlertid gjennom den gode nettverksbyggingen og det sosiale samværet du selv må bidra til.
På mandag kveld blir det Get-together-party på Brim Explorer og på onsdag kveld er det klart for nettverks-nachspiel på Wood Hotel Bodø. På hoveddagen for konferansen tirsdag 29. oktober blir det Opplevelsesmiddag på hemmelig sted i Bodø sentrum. Dette vil du ikke gå glipp av!
Så få med deg kolleger, venner, kjente og ukjente, gjør deg klar og meld deg på høstens begivenhet!
Påmelding
Bodø som Europeisk kulturhovedstad 2024 fører til stort trykk på byens hoteller. Meld deg på nå for å sikre deg hotellrom på Quality Hotel Ramsalt til konferansepris.
Vi gleder oss til å se dere i Bodø!