-
Når skjønnlitteraturen når inn til leserens følelser på en annen måte
Forfatteren bak romanen Terapeutens jul (2024), Linda Sandbæk, har som jeg-personen i romanen jobbet som psykolog i mange år. Som jeg-personen har hun også gått i terapi selv. Hun mener at informasjon om psykisk helse kan virke mot sin hensikt. – Som mennesker er vi usikre, men hver enkelt av oss vet også en hel del – om å være et barn, et kjønn, en mor eller far, sier Sandbæk.
-
Disse lydbøkene lytter vi mest på i sommer
– Vi oppfører oss helt annerledes når vi lytter til lydbøker sammenlignet med når vi leser papirbøker, sier Marte Brunelius i BookBeat.
-
Regjeringen har bestemt seg: Slik blir løsningen for Nationaltheatret
Regjeringen har valgt løsning for rehabilitering av Nationaltheatret. Kulturministeren går inn for det rimeligste alternativet.
-
Organist/kantor
Er du vår nye organist?
-
Vega - innbyr til nakenbading og soling
Øyriket Vegaøyan med 6500 øyer, holmer og skjær er som laget for oppdagelsesferd med havkajakk.
-
Trondheimsfjorden - den tredje lengste fjorden i Norge
Trondheimsfjorden er lang og diger og har enormt mange padlemuligheter.
-
Marihøna - et glupsk rovdyr med et jomfruelig navn
I den nye boka «Marihøner i Norge» får du både fakta og myter om den røde, prikkete billen.
-
Klimasats-penger til prosjekter for mer lokalmat og mindre matsvinn
I år utbetales det 108 millioner kroner i Klimasats-støtte til 99 prosjekter i kommuner og fylkeskommuner. Sju av dem handler om å kjøpe inn mer lokalmat og redusere matsvinn.
-
Forskere skal finne ut hvor mange sauer som blir tatt av jerv
Fem kommuner har slitt med store tap av beitedyr. Et nytt prosjekt skal forhåpentligvis gi kunnskap som reduserer tap og gi riktig erstatning til beitebrukerne.
-
Første forsøk med kontrollert skogbrann er nå gjennomført i Norge
Den kontrollerte skogbrannen ble gjennomført i mai måned i Setskog i Akershus, hvor målet var å øke artsmangfoldet.
ANNONSØRINNHOLD

Bli faglig oppdatert og utvid ditt reiselivsnettverk på Norsk Opplevelseskonferanse!
Norsk Opplevelseskonferanse 2024 finner sted i Bodø som er europeisk kulturhovedstad i år. Det er 17. gang konferansen arrangeres, og vi satser på at det blir en minst like fantastisk konferanse som tidligere.

Reiselysten fortsetter å øke på verdensbasis, samtidig som norsk reiseliv har kraft og mulighet til å krysse nye landegrenser og gjøre Norge mer synlig ute i verden. Økt reiselivseksport kan gi høyere lokal verdiskaping og hjelpe reiselivet med å bane vei for bedre lokalsamfunn og et mer lønnsomt næringsliv. Det kan imidlertid også sette bærekraftevnen vår under ytterligere press.
Derfor må utviklingen styres, og vi som aktører må være med å ta ansvar og tenke nytt på flere fronter. Reiselivets slagkraft er derfor tittelen på årets konferanse.
Program og hovedtemaer
De tre hovedtemaene for årets konferanse er:
Eksport og internasjonalisering
Reiseliv er nå utpekt til en av Norges offisielle eksportnæringer. Det gir nye muligheter og stiller også nye krav til oss som næring. Hva er egentlig eksportmodenhet? Hvordan ser markedet på oss? Hvordan rigger vi oss for internasjonal suksess samtidig som vi når bærekraftmålene våre? Og hvordan bruker vi vår nasjonale kulturarv bedre i møte med internasjonale gjester? Dette er noen blant flere viktige spørsmål vi vil utforske på konferansen i år.
Regenerative opplevelser.
Det er gått noen år siden reiselivet beveget seg fra tjenesteøkonomi til opplevelsesøkonomi. I dag er det opplagt at opplevelser skaper «reason to og» og kan være motorer i reiselivsutviklingen både for reisemål og for enkeltbedrifter. Men utvikler opplevelser seg videre? Det regenerative perspektivet er på full fart inn i markedet og kan snu opp ned på mye. Derfor har vi satt dette spennende temaet på dagsorden. Hva er regenerative opplevelser? Hva er forskjellen på bærekraft og det regenerative? Hvordan kan vi utvikle morgendagens opplevelser som markedet vil ha, som gir lønnsomhet og verdiskaping og som samtidig bidrar til å bevare lokal natur og kultur?
Et intelligent og inkluderende reiseliv
Kunstig intelligens er ikke bare et artig program på nett som svarer deg på alskens rart. Det er noe som integreres i all verdens varer, tjenester og systemer i stadig større grad og som kan definere store deler av livet vårt på sikt. Hva vil denne utviklingen gjøre med reiselivet og hver enkel virksomhet? Hvordan henger digitalisering og inkludering sammen? Og hvordan kan begge deler gjøre virksomheten din mer lønnsom?
Det grå gullet, dvs gjester som er over sin første ungdom, har alltid vært en interessant målgruppe i reiselivet. I tiåra som kommer blir det mange flere av dem. Hvordan tilpasser vi opplevelsene våre for å treffe de tilårskomne gjestene bedre? Og hvordan jobber vi med inkluderende reiseliv generelt?
Les mer om programmet.

Nettverksbygging under konferansen 28.- 30. oktober i Bodø
Norsk Opplevelseskonferanse er kjent for å levere inspirasjon og relevant faglig påfyll pakket inn i gode opplevelser og spennende formater. Selve stjernestøvet oppstår imidlertid gjennom den gode nettverksbyggingen og det sosiale samværet du selv må bidra til.
På mandag kveld blir det Get-together-party på Brim Explorer og på onsdag kveld er det klart for nettverks-nachspiel på Wood Hotel Bodø. På hoveddagen for konferansen tirsdag 29. oktober blir det Opplevelsesmiddag på hemmelig sted i Bodø sentrum. Dette vil du ikke gå glipp av!
Så få med deg kolleger, venner, kjente og ukjente, gjør deg klar og meld deg på høstens begivenhet!
Påmelding
Bodø som Europeisk kulturhovedstad 2024 fører til stort trykk på byens hoteller. Meld deg på nå for å sikre deg hotellrom på Quality Hotel Ramsalt til konferansepris.
Vi gleder oss til å se dere i Bodø!