-
«En dystopisk diamant av en sci-fi-roman, som jeg skulle ønske jeg kunne lese om igjen for første gang»
Hver dag i desember inviterer Samtiden en forfatter til å anbefale en bok som har betydd noe for dem. I dag: Marie Kinge.
-
Nesbø varsler ny bok om Harry Hole
I 2026 kommer det en ny krimbok i Harry Hole-serien for første gang på fire år, avslører forfatter Jo Nesbø.
-
Erna Solberg røper bok-planer
Erna Solberg røpet torsdag at hun skal skrive biografi når hun har gått av som partileder i Høyre. Den skal handle om livet og politikken, ifølge Bergensavisen.
-
Marius Borg Høiby-bok: – Vi har tatt en beslutning om at avgjørelsen ikke blir anket
Marius Borg Høiby forsøkte å stanse den omstridte boken «Hvite striper, sorte får», men tapte i Oslo tingrett. Avgjørelsen ankes ikke.
-
Sophie Elise – en litterær genistrek
En fugl Føniks har steget opp av asken i bokpodkastens form for å vise de unge veien inn i leselysten.
-
Se hvem som kom til den nasjonale finalen
De tre finalistene til den nasjonale bedriftsutviklingsprisen i landbruket for 2025 er klare. Hvem som vinner, gjøres kjent under mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin.
-
Citybox skal åpne sitt tredje hotell i Bergen
Citybox har signert avtale med Murhjørnet AS (Oddfjell Eiendom og Hauglandgruppen) om utvikling av et nytt hotell med 170 rom i Sandbrogaten 5 og Øvre Dreggsallmenningen 6 i Bergen. Hotellet får en unik beliggenhet rett bak Bryggen, og er planlagt å åpne i løpet av 2027.
-
Regjerende Nordisk mester blir Executive Head Chef på Savoy 1918
– Vi er svært glade for at Nils Flatmark har takket ja til stillingen som Executive Head Chef ved Savoy 1918. Han var vårt førstevalg til denne rollen, og vi har store forventninger til hva han vil skape på kjøkkenet. Med hans spennende erfaring og ambisjoner ser vi frem til å sammen bygge konsept og matopplevelsen ved Savoy 1918, sier Sara Forselius, hotelldirektør på Savoy 1918.
-
Norge - et kvalitetsbevisst marked for portvin
Mange forbinder portvin med julefeiringen, men stadig flere vinelskere får øynene opp for at dette er fine viner, ofte av høy kvalitet, som kan smake godt hele året.
-
Te og kake – en perfekt turkombinasjon
ANNONSØRINNHOLD
Bli faglig oppdatert og utvid ditt reiselivsnettverk på Norsk Opplevelseskonferanse!
Norsk Opplevelseskonferanse 2024 finner sted i Bodø som er europeisk kulturhovedstad i år. Det er 17. gang konferansen arrangeres, og vi satser på at det blir en minst like fantastisk konferanse som tidligere.
Reiselysten fortsetter å øke på verdensbasis, samtidig som norsk reiseliv har kraft og mulighet til å krysse nye landegrenser og gjøre Norge mer synlig ute i verden. Økt reiselivseksport kan gi høyere lokal verdiskaping og hjelpe reiselivet med å bane vei for bedre lokalsamfunn og et mer lønnsomt næringsliv. Det kan imidlertid også sette bærekraftevnen vår under ytterligere press.
Derfor må utviklingen styres, og vi som aktører må være med å ta ansvar og tenke nytt på flere fronter. Reiselivets slagkraft er derfor tittelen på årets konferanse.
Program og hovedtemaer
De tre hovedtemaene for årets konferanse er:
Eksport og internasjonalisering
Reiseliv er nå utpekt til en av Norges offisielle eksportnæringer. Det gir nye muligheter og stiller også nye krav til oss som næring. Hva er egentlig eksportmodenhet? Hvordan ser markedet på oss? Hvordan rigger vi oss for internasjonal suksess samtidig som vi når bærekraftmålene våre? Og hvordan bruker vi vår nasjonale kulturarv bedre i møte med internasjonale gjester? Dette er noen blant flere viktige spørsmål vi vil utforske på konferansen i år.
Regenerative opplevelser.
Det er gått noen år siden reiselivet beveget seg fra tjenesteøkonomi til opplevelsesøkonomi. I dag er det opplagt at opplevelser skaper «reason to og» og kan være motorer i reiselivsutviklingen både for reisemål og for enkeltbedrifter. Men utvikler opplevelser seg videre? Det regenerative perspektivet er på full fart inn i markedet og kan snu opp ned på mye. Derfor har vi satt dette spennende temaet på dagsorden. Hva er regenerative opplevelser? Hva er forskjellen på bærekraft og det regenerative? Hvordan kan vi utvikle morgendagens opplevelser som markedet vil ha, som gir lønnsomhet og verdiskaping og som samtidig bidrar til å bevare lokal natur og kultur?
Et intelligent og inkluderende reiseliv
Kunstig intelligens er ikke bare et artig program på nett som svarer deg på alskens rart. Det er noe som integreres i all verdens varer, tjenester og systemer i stadig større grad og som kan definere store deler av livet vårt på sikt. Hva vil denne utviklingen gjøre med reiselivet og hver enkel virksomhet? Hvordan henger digitalisering og inkludering sammen? Og hvordan kan begge deler gjøre virksomheten din mer lønnsom?
Det grå gullet, dvs gjester som er over sin første ungdom, har alltid vært en interessant målgruppe i reiselivet. I tiåra som kommer blir det mange flere av dem. Hvordan tilpasser vi opplevelsene våre for å treffe de tilårskomne gjestene bedre? Og hvordan jobber vi med inkluderende reiseliv generelt?
Les mer om programmet.
Nettverksbygging under konferansen 28.- 30. oktober i Bodø
Norsk Opplevelseskonferanse er kjent for å levere inspirasjon og relevant faglig påfyll pakket inn i gode opplevelser og spennende formater. Selve stjernestøvet oppstår imidlertid gjennom den gode nettverksbyggingen og det sosiale samværet du selv må bidra til.
På mandag kveld blir det Get-together-party på Brim Explorer og på onsdag kveld er det klart for nettverks-nachspiel på Wood Hotel Bodø. På hoveddagen for konferansen tirsdag 29. oktober blir det Opplevelsesmiddag på hemmelig sted i Bodø sentrum. Dette vil du ikke gå glipp av!
Så få med deg kolleger, venner, kjente og ukjente, gjør deg klar og meld deg på høstens begivenhet!
Påmelding
Bodø som Europeisk kulturhovedstad 2024 fører til stort trykk på byens hoteller. Meld deg på nå for å sikre deg hotellrom på Quality Hotel Ramsalt til konferansepris.
Vi gleder oss til å se dere i Bodø!