Kurator kunsthåndverk og design

Er du vår nye kurator for kunsthåndverk og design?

Om stillingen

Om Kode
Kode er et unikt kulturelt samlingspunkt bestående av fire kunstmuseer og tre komponisthjem, med samlinger av høy internasjonal betydning. Med rundt 65 årsverk, har vi årlig et bredt utstillingsprogram og konsertserier, som tiltrekker seg over 250.000 besøkende.

søk her

Arbeidsgiver

Kode Kunstmuseer og komponisthjem

Kommune

Bergen

Omfang

Heltid

Varighet

Fast

Arbeidssted

Vestre Strømkai 7
5008 Bergen

Kode har en av landets største kunstsamlinger med rundt 60.000 gjenstander. Samlingen spenner fra oldtid til samtid, med største delen fra de siste 300 år. Kunstindustrisamlingen har både norske og internasjonale arbeider, med tyngdepunkt innen tekstil (ca. 10.000 gjenstander), keramikk (ca. 7.000 gjenstander) og østasiatisk (ca. 4.000 gjenstander). Museet kjøper aktivt inn og har et ambisiøst utstillingsprogram. I de nærmeste årene skal det lages nye basisutstillinger for alle samlingsdeler i nyrenoverte lokaler.

I forbindelse med at vår respekterte seniorkurator går av med pensjon, søker vi å styrke staben med en kurator med fagansvar for samlingsområdene tekstil og keramikk (kunsthåndverk og design). For den rette personen er dette en stor og sjelden mulighet til å være med og videreutvikle museets samlinger og utstillingsprogram.

Vi ser etter deg som har bred kunnskap om norsk og internasjonalt kunsthåndverk, historisk og samtidig, og spesialisering innenfor tekstil og/eller keramikk. Du kan vise til svært gode resultater innen kunnskapsproduksjon og publisert forskning. Relevant erfaring fra museums- eller utstillingsarbeid er en fordel. Du er nytenkende, engasjert, iderik og aktiv i fagmiljøer. Blant stillingens oppgaver hører samlingsutvikling, gjenstandsdokumentasjon, forskning og kuratering i tverrfaglige team. Viktige kvalifikasjoner er derfor gjenstandskunnskap, evne til systematikk og svært gode formidlingsevner, både skriftlig og muntlig. 

Vi tilbyr et spennende fagfellesskap i et nyskapende museumsmiljø som verdsetter nysgjerrighet og åpenhet. Det er et krav at man behersker et skandinavisk språk på akademisk nivå. Stillingen vil inngå i Avdeling for samling og utstillinger. Alt arbeid foregår med utgangspunkt i Kodes strategi og langtidsplaner for program og forskning.

Oppgaver

 • Dokumentasjon og katalogisering av gjenstander i digital database
 • Bidrag til strategisk samlingsutvikling og programmering
 • Kuratering av utstillinger 
 • Forskning og publisering
 • Kunnskapsformidling
 • Nettverksbygging innen fagområdet
 • Ledelse av interne prosjekter

 

Kvalifikasjoner og egenskaper

 • MA eller doktorgrad i kunsthistorie eller tilsvarende
 • Publisert forskning innen nordisk/internasjonal tekstil- og/eller keramikkhistorie
 • Variert erfaring fra museumsarbeid 
 • Svært gode samarbeidsevner og gjennomføringsevner
 • Svært gode skriftlig formidlingsevne på norsk/skandinavisk og engelsk 

Kode er medlem av hovedorganisasjonen Virke og våre ansatte lønnes etter Landsoverenskomst for museer og andre kulturinstitusjoner.

Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Søkere som ønsker sin søknad unntatt fra offentlighet, bes opplyse om dette og grunngi dette særskilt. Søkeren vil bli kontaktet dersom det ikke finnes tilstrekkelig grunnlag for å unnta søknaden fra offentlighet. I henhold til offentlighetsloven kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkere har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Før tilsetting må politiattest fremlegges jf. Politiregisterforskriften § 34-18.

Søknad med CV, publikasjonsliste og referanser sendes via søknadslink i annonsen. Spørsmål om stillingen kan rettes til direktør for samling og utstillinger Line Daatland.

 

Powered by Labrador CMS