Kurator musikk

Er du vår nye kurator for musikk?

Om stillingen

I forbindelse med at en av Kodes fremste kuratorer for musikk har gått av med pensjon ønsker Kode å styrke staben med en ny kurator på dette fagfeltet. Kode søker derfor ny kurator for musikk til våre komponisthjem! Vi søker en dedikert fagperson med engasjement for norsk musikalsk kulturarv og våre tre komponister.

Om Kode

Kode er et unikt kulturelt samlingspunkt bestående av fire kunstmuseer og tre komponisthjem, med samlinger av høy internasjonal betydning. Med rundt 65 årsverk, har vi årlig et bredt utstillingsprogram og konsertserier, som tiltrekker seg over 250.000 besøkende.

Søk her

Arbeidsgiver

Kode Kunstmuseer og komponisthjem

Kommune

Bergen

Omfang

Heltid

Varighet

Fast

Arbeidssted

Vestre Strømkai 7, 5008 Bergen

Kontaktperson

Christian Grøvlen Direktør for musikk og komponisthjem 91817292 christian.grovlen@kodebergen.no  

Søknadsfrist

 5. august 2024

Kode forvalter gjennom de tremuseene Troldhaugen–hjemmet til Nina og Edvard Grieg, Siljustøl– hjemmet til Marie Hvoslef og Harald Sæverud, og Lysøen– hjemmet til Ole Bull og Sara Thorp Bull, forvalter Kode en viktig musikkarv nasjonalt og internasjonalt.

Den nye kuratoren for musikk i KODE vil jobbe med alle tre komponisthjem og deres komponister. Du har et sterkt engasjement for, og kunnskap om, musikken og historien rundt komponistene Ole Bull, Edvard Grieg og Harald Sæverud.

Stillingen inngår i avdeling for musikk og komponisthjem. Du blir en del av et engasjert team av kuratorer ved Kodes komponisthjem og kunstmuseer som jobber sammen med vår langsiktige felles strategi for program, forvaltning og forskning. I tillegg vil du jobbe tett sammen med våre seksjoner for kunst, produksjon og formidling med å skape faglige innhold til publikumsrettet arbeid med utstillinger, konserter og konsertserier. I tillegg til konsertvirksomheten i komponisthjemmene er også arbeidet med konserter i Kodes utstillinger en viktig del av dette arbeidet. Kode jobber også internasjonalt med særlig med formidling av norsk musikkarv, både i konsertvirksomhet, formidling og publikasjoner.

Ønskede kvalifikasjoner:

  • Musikkvitenskapelig/musikkfaglig/musikkhistorisk bakgrunn på masternivå eller tilsvarende.
  • Svært gode formidlingsevner og norsk- og engelskkunnskaper både skriftlig og muntlig
  • Vi ønsker en engasjert og god kollega som jobber selvstendig,målrettet og strukturert.

Kode er medlem av hovedorganisasjonen Virke og våre ansatte lønnes etter Landsoverenskomst for museer og andre kulturinstitusjoner.

Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Søkere som ønsker sin søknad unntatt fra offentlighet, bes opplyse om dette og grunngi dette særskilt. Søkeren vil bli kontaktet dersom det ikke finnes tilstrekkelig grunnlag for å unnta søknaden fra offentlighet. I henhold til offentlighetsloven kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkere har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Før tilsetting må politiattest fremlegges jf. Politiregisterforskriften § 34-18.

Spørsmål om stillingen kan rettes til direktør for musikk og komponisthjem, Christian Grøvlen på tlf 918 17 292 eller christian.grovlen@kodebergen.no

Powered by Labrador CMS