Annonsørinnhold

Stramme budsjetter?
Slik får du mer ut av pengene

Inflasjon, stigende matpriser, høye strømregninger- det er mange grunner til at flere av oss går rundt med litt vondt i magen. Når pengene ikke strekker til som før, så kan dette ha stor innflytelse på både humør og livsglede. Heldigvis finnes det gode sparetips, og effektive økonomiske grep som du selv kan gjøre, sånn at du kan få mest mulig ut av pengene dine. Interessert? Les med her, hvor vi gjennomgår noen effektive og håndterbare sparetips.

Publisert Sist oppdatert

­Det viktigste av alt, for å optimere sin egen økonomiske situasjon, er at du gjennomgår alle eksisterende lån. For mange av oss kan det nemlig være penger å spare, gjennom refinansiering av eksisterende lån. Spesielt vil mange få en betydelig besparelse ved refinansiering av forbrukslån og kredittgjeld, men også andre typer lån, kan ha gevinst av en refinansiering.

Refinansiering- hva er det?

Hvis du velger å refinansiere et lån, så betyr det at du tar opp et nytt lån, for å betale ut den gjelden som du har fra før. Grunnen til at dette kan gi en vitamininnsprøyting til økonomien din, er at du får mulighet til å få bedre betingelser på det nye lånet, enn det som du hadde på det gamle lånet, som du betaler ut.

Du velger selv om det skal være et refinansieringslån med eller uten sikkerhet, du skal finne det lånet som passer til deg og inntekten din. Kanskje kan du få større inntekt i en annen jobb? Hvis du vurderer å skifte jobb, så kan du med fordel reflektere over hva som motiverer deg i arbeidslivet. For mange er det viktig med en meningsfylt jobb, som du kan lese om her, mens det for andre er pengene som er den største motivasjonen.

Derfor skal du ha overblikk over økonomien din

Du skal selvfølgelig ha overblikk over økonomien din, og hvordan inntekten harmonerer med utgiftene. For å få best mulig overblikk, skal du lage et oversiktlig og realistisk budsjett. Når du har laget dette, så kan du tydelig se hvor det er mulig med innstramminger, og hvor du har mulighet til å spare noen kroner.

Et godt råd er at du gjennomgår alle abonnementer og medlemskap, de fleste av oss har nemlig passive abonnementer, eller et medlemskap i et treningssenter, som vi ikke bruker.

Hvis du tar en skikkelig opprydding av dette, så vil det ha positiv effekt på økonomien.

God planlegging gir bedre økonomi

Når budsjettet er på plass, så kan du overveie noen effektive sparetiltak, som de fleste vil ha god gavn av. Matposten er et typisk sted vi kan spare, for mange vil det ha god effekt på økonomien, hvis man begynner å lage matplan. Med en matplan, så kan du handle inn en gang om uken, og dermed unngå dyre impulsive kjøp. En annen fordel er selvfølgelig at du unngår å kaste mat, noe som er bra for både samvittighet og miljøet.

Hvis du har bruk for flere gode sparetips, så kan du lese folkets sparetips, der er helt sikkert noen gode råd, som vil gi deg bedre råd.

Powered by Labrador CMS