Annonsørinnhold

Skal du operere nesen? Les dette først

Neseoperasjoner er et av de vanligste inngrepene som utføres i dag, og de gjøres av både estetiske og funksjonelle grunner. I tillegg finnes det rekonstruktive neseoperasjoner som retter opp skader, og disse kan ofte kvalifisere til statlig støtte.

Publisert Sist oppdatert

Neseoperasjoner er et av de vanligste inngrepene som utføres i dag, og de gjøres av både estetiske og funksjonelle grunner. I tillegg finnes det rekonstruktive neseoperasjoner som retter opp skader, og disse kan ofte kvalifisere til statlig støtte.

Skal du operere nesen? I samarbeid med klinikken Bærum Plastikkirurgi deler vi noen gode råd og tips slik at du kan være best mulig forberedt før inngrepet.

Hva er en neseoperasjon?

En neseoperasjon er et inngrep som har til hensikt å endre nesens form. Det handler enten om at nesen skal passe bedre til ansiktet, at det skal bli lettere å puste normalt, eller at man har en skade og må rekonstruere nesen.

Neseoperasjoner er svært kompliserte og regnes som den vanskeligste ansiktsoperasjonen. Det kreves en meget dyktig og erfaren kirurg for å modellere en nese som passer perfekt til et ansikt.

Gode råd fra anerkjente ansiktskirurger

Skal du operere nesen? Klinikken Bærum Plastikkirurgi har noen av Norges fremste ansiktskirurger, blant andre Dr. Jarl Bunæs og Dr. Øyvind Borch Bugge.

Begge legene er svært erfarne innen ansiktskirurgi, og Dr. Bunæs er kanskje den kirurgen i Norge som har operert flest neser – mer enn 20 000 i løpet av sin karriere.

Les videre for å få med deg ansiktskirurgenes beste råd og tips til deg som skal operere nesen.

Vær realistisk til resultatet

Du ønsker deg kanskje en bestemt stil eller form, eller har sett for deg nesen til en kjendis som du også ønsker deg? Her råder vi deg til å lytte til kirurgen, og ha en realistisk forventning til resultatet.

Den mest attraktive nesen er en som er i harmoni med dine ansiktstrekk, og når det gjelder neser er det definitivt ikke slik at en størrelse passer alle.

Vær tålmodig

For noen kan det ta flere måneder før hevelsen legger seg. Selv gode resultater kan se skuffende ut i begynnelsen, spesielt hvis du har tykk hud eller betydelig akne. Vi råder deg derfor til å være tålmodig, og være nøye med å følge kirurgens råd for tilhelingsperioden.

Resultatet avhenger av kirurgen

Neseoperasjoner er kompliserte inngrep. Ikke bare skal nesen harmonisere med resten av ansiktet, den skal også opprettholde normal funksjon. Resultatet av enhver neseoperasjon bør være økt livskvalitet, og for å oppnå det må kirurgen være dyktig.

Dr. Jarl Bunæs ved Bærum Plastikkirurgi er en av Norges fremste og mest anerkjente plastikkirurger. Sammen med et team av plastiske kirurger tilbyr klinikken flere estetiske og funksjonelle behandlinger, inkludert ansiktskirurgi, fettfjerning og hudforbedring.

Genene dine spiller en rolle

En dyktig kirurg er viktig for å oppnå et godt resultat, men ikke alltid en garanti for at resultatet blir perfekt. Dårlige gener, svak brusk og tykk hud kan ødelegge for tilhelingen og påvirke resultatet.

Har du glatt hud, fast nesebrusk, er ung og har generelt god helse, har du de beste prognosene. Igjen er det svært viktig at du følger kirurgens råd i etterkant av operasjonen.

Offentlig støtte til neseoperasjon

Flere plastikkirurgiske inngrep kan dekkes av det offentlige, også neseoperasjoner. Kravet er at det skal foreligge en medisinsk indikasjon for inngrepet, for eksempel at det er vanskelig å puste på grunn av trange eller skjeve nesevegger.

For å få dekket kostnadene til en neseoperasjon, må du starte hos fastlegen din. Han eller hun vil henvise deg videre til en plastisk kirurg, og det er denne personen som avgjør om du kvalifiserer til et inngrep dekket av det offentlige.

Ikke bekymre deg

Mange gruer seg til operasjonsdagen, og selv om det er helt normalt å bekymre seg er det oftest ingen grunn til det. Velg en anerkjent klinikk med lang erfaring, så blir du tatt godt vare på – både før, under og etter operasjonen.

Neseoperasjoner er forbundet med de samme risikoene som enhver annen form for plastisk kirurgi, men med dagens moderne metoder for kirurgiske inngrep er risikoen heldigvis minimal. Det viktigste du kan gjøre er å velge en sikker klinikk, forberede deg godt, og følge kirurgens råd til tilhelingsperioden.

Powered by Labrador CMS