Annonsørinnhold

Bedre bilder med mobilen

Uansett om ferien går til hytta eller til varmere strøk, er det en god mulighet for å øve fotoevnene dine. De fleste har en telefon med som sannsynligvis har et veldig godt kamera. Bruk ferien på å øve ferdighetene dine, og få et blinkskudd du kan henge på veggen.

Publisert Sist oppdatert

­Minner for livet

Man skaper minner for livet når man reiser med familie eller venner. Å utforske nye destinasjoner sammen, prøve ny mat og oppleve forskjellige kulturer kan være en stor opplevelse for alle sammen. Hvis du i tillegg tar mange bilder, og øver fotoferdighetene dine litt, kan du få noen fantastiske bilder du kan henge på veggen eller bruke på andre måter i ditt interiør

Det er ikke bare fantastisk å ha bilder hengende som man selv har tatt, men også det å bli minnet om en deilig ferie hver gang du ser bildet, er verdt bryet. I tillegg kan det bli et samtaleemne når du har gjester på besøk.

Kamera i lomma

De fleste i dag går rundt med et kamera i lomma, og her er noen tips som kan hjelpe deg med å ta bedre bilder med mobilen:

Hold linsen ren. Smuss og fingeravtrykk kan forringe kvaliteten på bildene dine, så sørg for å rengjøre linsen før du tar bilder. Det er en god ide å bruke naturlig lys, så unngå å ta bilder i dårlig lysforhold. Prøv å ta bilder i naturlig lys eller i godt opplyste områder.

Risting kan ødelegge et ellers godt bilde. Hold telefonen så stødig som mulig, eller bruk et stativ eller annet stabiliseringsverktøy. Det er også viktig å fokusere på motivet, så ta deg tid til å fokusere på motivet ditt før du tar bildet. Dette vil sikre at motivet ditt er klart og skarpt.

Eksperimenter med vinkler. Dette er noe mange nybegynnere glemmer. Prøv å ta bilder fra forskjellige vinkler og perspektiver for å skape et mer interessant bilde.

Unngå å bruke digital zoom hvis det er mulig. Digital zoom kan forringe kvaliteten på bildene dine, så prøv å komme så nær som mulig til motivet ditt uten å bruke zoom.

Ofte kan bilder med mennesker legge til følelse og dybde til bildene dine. Prøv å inkludere venner og familie i bildene dine så ofte du kan.

Ta deg tid til å komponere bildet ditt før du tar det. Tenk på hvordan du vil at bildet skal se ut, og juster posisjonen til motivet og bakgrunnen deretter. Noen ganger skal det ikke mere til enn et lite skritt til siden for å unngå en irriterende ting i bakgrunnen.

Avanserte innstillinger

Kameraet i mobilen har noen avanserte innstillinger som det kan være godt å lære å bruke. Det kan for eksempel være manuell fokus som lar deg justere fokuset manuelt for å sikre at motivet ditt er skarpt og klart, eller ISO-innstillinger, som lar deg justere følsomheten til kameraet mot lys, slik at du kan ta bilder i dårligere lysforhold.

Hvert kamera er forskjellig så sjekk manualen eller online hva ditt kamera kan, og bruk tiden i ferien på å eksperimentere. Det er den letteste måte å lære det på, og den beste måten å få noen spennende resultater.

Powered by Labrador CMS