Annonsørinnhold

Hvordan skrive en CV i 7 trinn

Å lage en overbevisende og visuelt tiltalende CV kan være utfordrende, men med noen få steg kan du få en bedre CV enn du noen gang kunne sett for deg på egenhånd. Å lære hva du skal inkludere i en CV kan hjelpe deg med å bygge en som vil imponere den som skal ansette deg, slik at du er et steg nærmere drømmejobben. La oss ta en titt.

Publisert Sist oppdatert

­1. Legg ved et faglig sammendrag

Siden arbeidsgivere kanskje bare bruker kort tid på å gjennomgå CV-en din, vil du vise dine positive egenskaper klart og konsist. Disse utsagnene skal illustrere egenskapene som gjør deg til en attraktiv kandidat, samtidig som de beskriver den engasjerende, men profesjonelle personligheten du tar med på jobb. Din sammendrag bør inneholde en kortfattet oversikt over din arbeidserfaring. Ta eventuelt titt på enCVmal dersom du synes det er vanskelig å komme frem til noe på egenhånd.

2. Legg til din arbeidserfaring

Arbeidserfaringsdelen av CV-en din bør være mer enn en enkel liste over dine tidligere stillinger. Den bør også effektivt beskrive arbeidserfaringen du har fått hos hver arbeidsgiver. Der du kan skille deg ut i denne delen er med beskrivelsene av dine tidligere stillinger. I hver beskrivelse, forklar dine tidligere ansvarsområder, bemerkelsesverdige prestasjoner og nøkkelord som vil få deg til å se ut som den passer for jobben. List opp både dine ansvarsområder og prestasjoner og fremhev elementer som er relevante for den potensielle arbeidsgiveren.

3. Ta med utdanningen din

De fleste jobber krever noe utdanning, og arbeidsgivere søker denne informasjonen på CV-en din. List opp det høyeste utdanningsnivået du har fullført først, deretter påfølgende grader og vitnemål. Du kan også velge å inkludere aktive lisenser eller sertifiseringer. Når du legger inn en grad eller et vitnemål du fullfører for øyeblikket, legger du til datoen du begynte å forfølge det og la sluttdatoen være året du forventer å bli ferdig.

4. List opp relevante ferdigheter

Nær slutten av CV-en din bør du inkludere en seksjon for alle ferdigheter som kan være relevante og kan forbedre sjansene dine. Når du inkluderer ferdighetene dine, velg både harde og myke ferdigheter som er relatert til rollen. Myke ferdigheter kan være evner som kommunikasjon eller lederskap, mens harde ferdigheter kan være dataprogrammer eller teknisk kunnskap.

5. Forklar dine prestasjoner og utmerkelser

Arbeidsgivere kan bli mer imponert hvis du kan bevise at dine evner har blitt testet og at du har funnet suksess til tross for utfordringer. Du kan fremheve seirene dine ved å inkludere et kort avsnitt i CV-en din som skisserer dine relevante prestasjoner og utmerkelser. Kanskje du mottok "Månedens ansatt" tre ganger i din forrige jobb eller mottok en pris for å generere flest salg på teamet ditt i løpet av ett kvartal. Disse prisene kan skille deg fra andre kandidater med lignende erfaring.

6. Gjennomgå andres eksempler

Gjennomgang av andre vellykkede CV kan hjelpe deg med å bli kjent med formatet, språket og delene av en profesjonell CV. Når du ser etter prøver, ta to forskjellige tilnærminger. Se først på eksempler for å lære de generelle egenskapene de fleste CV-er deler, for eksempel format og standardseksjoner. Finn deretter eksempler på CV-er i ditt spesifikke felt. Disse eksemplene kan inneholde valgfrie deler som andre CVer utelater, eller de kan bruke et bestemt språk eller inkludere lignende ferdigheter som du ønsker å inkludere i ditt eget dokument.

7. Velg en mal

Selv om du sikkert kan lage din egen CV ved hjelp av en tekstbehandler, kan du også forenkle CV-opprettelsen ved å bruke en CV-mal. Disse malene lar deg fylle ut tomrom med relevant informasjon, og tilbyr et komplett, profesjonelt formatert dokument. For eksempel gir Indeed en serie profesjonelle CV-maler du kan tilpasse til din bransje og forventningene til din potensielle arbeidsgiver.

Powered by Labrador CMS