Annonsørinnhold

Les dette før du tar opp lån som iverksetter

Publisert Sist oppdatert

­Det å ta opp lån når man skal starte bedrift er noe mange ender opp med å gjøre. For selv om man har spart mye selv, er det ikke alltid nok og det er ikke vanskelig å se for seg hvorfor mange nye iverksettere ender opp med å ta opp lån i begynnelsen eller for å kunne skape vekst til neste fase. Men selv om det er vanlig å ta opp lån, er det ikke sikkert at det er det beste valget, og hvis det er det beste valget er det likevel mange ting som er bra å vite slik at du kan velge det beste lånet for akkurat deg og dine behov. Og det er akkurat dette denne artikkelen skal komme nærmere inn på.

Slik finner du det beste lånet

Når du har kommet frem til at det å ta opp et lån er det rette for deg, er en av de beste tingene du kan gjøre å sammenligne lånene før du bestemmer deg. Man kan finne lån på LoanScouter for eksempel, der du enkelt kan sammenligne forskjellige typer lån og ikke minst hva de kommer til å koste deg totalt. Og det er gode grunner til dette:

  • Du kan sammenligne både vilkår, betingelser, renter og gebyrer
  • Du slipper å gjøre jobben med å sammenligne selv, noe som sparer deg tid
  • Du får en sikrere sammenligning på denne måten enn hvis du gjør det selv
  • Det gjør det enklere for deg å få et fult overblikk over hvordan lånet ditt faktisk kommer til å se ut, på både kort og lang sikt. Dette gjør det enklere for deg å se om det lånet du velger er noe du har råd til.

Er et lån det rette valget for deg som iverksetter?

Det er mange ting som ender opp med å spille inn når det kommer til dette med å finne ut av om det å ta opp lån er det riktige valget for deg eller ikke. Når man er ny, kan det være vanskelig å vite hva man skal ta stilling til. Under finner du en liste med noen av de viktigste tingene – slik at du vet hva du skal peile etter når det kommer til om det å ta opp et lån er riktig valg for deg som iverksetter:

  • Har du råd til å betale tilbake lånet? Svaret på dette må være et tydelig ja. Det å ta opp lån i en situasjon som vil ende med å øke stresset for deg er en dårlig idé.
  • Finnes det andre muligheter? Som iverksetter er det flere måter du kan skaffe penger på. En av dem er ved å ta opp et lån, men en annen måte er ved å få inn investorer. På denne måten selger du noe av bedriften din, men du vil samtidig få masse ekspertise, og dette er noe som ikke kan sammenlignes med et lån. Men et lån er best hvis du ikke vil selge en andel av bedriften din.
Powered by Labrador CMS