Annonsørinnhold

Matprisene tar knekken på meg!
Her er 4 tips for å spare penger på mat

Begynner det å svi i lommeboka?

Publisert Sist oppdatert

­Prisøkninger på matvarer har vært betydelige de siste årene, og mange merker det på lommeboka. Det kan være vanskelig å vite hvordan man kan spare penger når man handler mat, spesielt når prisene stadig stiger. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å holde kostnadene nede:

 • Unngå å handle i prisvinduer: Prisene på matvarer justeres vanligvis to ganger i året, 1. februar og 1. juli. Dette kan føre til store prisøkninger på enkelte matvarer, spesielt i det som kalles prisvinduer. Prøv å unngå å handle i disse periodene hvis du vil spare penger.
 • Kjøp matvarer på tilbud: Mange dagligvarebutikker har jevnlig tilbud på matvarer. Følg med på tilbudsavisene, og kjøp inn matvarer du bruker mye av når de er på tilbud. Dette kan spare deg for mye penger på sikt.
 • Handle på lavprisbutikker: Lavprisbutikker kan være et godt alternativ hvis du vil spare penger på matvarer. Disse butikkene har ofte lavere priser enn vanlige dagligvarebutikker, og kan derfor være et godt valg hvis du vil spare penger.
 • Planlegg måltidene dine: Å planlegge måltidene dine kan hjelpe deg med å unngå å kaste mat, og dermed spare penger. Lag en liste over hva du trenger til måltidene dine, og kjøp kun det du trenger. Dette kan også hjelpe deg med å unngå impulskjøp når du er i butikken.

Å spare penger på matvarer kan være en utfordring, men det er mulig hvis du tar noen enkle grep. Følg disse tipsene, og du kan spare mye penger på matvarer over tid.

Tips #1 - Har du vurdert kredittkort?

Forbrukere som ønsker å redusere matkostnadene sine kan vurdere å skaffe seg et kredittkort. Kredittkort kan gi deg flere fordeler som rabatter hos utvalgte dagligvarebutikker og cashback, som betyr at du får en bonus hver gang du bruker kortet.Tjenester som f.eks Kredittkortlisten.no lar deg også finne kredittkortet som passer ditt behov.

Det er viktig å merke seg at kredittkort kan være farlig om du ikke bruker det på riktig måte. Det kan føre til høye rentekostnader og økt gjeld. Derfor er det viktig å bruke kredittkortet med disiplin og kun bruke det til å kjøpe ting du har råd til å betale tilbake.

Når du velger et kredittkort, bør du se etter et kort som gir deg de beste fordelene for ditt behov. Noen kredittkort gir deg rabatter på dagligvarer, mens andre gir deg cashback på alle kjøp. Det er også viktig å se etter kort som har lave renter og gebyrer.

Husk at selv om du får rabatter og cashback, vil det ikke hjelpe deg å spare penger hvis du ikke betaler regningen i tide. Sørg for å betale hele beløpet hver måned, eller i det minste betale mer enn minimumsbeløpet for å unngå høye rentekostnader.

Kredittkort kan være et nyttig verktøy for å spare penger på mat, men det er viktig å bruke det ansvarlig og med disiplin.

Tips #2 - Medlemskap i fagforbund, do or dont?

Medlemskap i et fagforbund kan være en god måte å spare penger på, spesielt når det kommer til forsikringer. Noen fagforbund kan tilby gode ordninger som kan resultere i billigere innboforsikring, gratis reiseforsikring, og i noen tilfeller bedre lånevilkår på boliglån og refinansiering.

Det er imidlertid viktig å huske på at medlemskap i et fagforbund ikke alltid lønner seg. Det kan være lurt å undersøke hva slags fordeler et fagforbund tilbyr, og sammenligne dette med kostnaden for medlemskapet. Noen ganger kan kostnaden for medlemskapet være høyere enn det du sparer på forsikringer eller andre fordeler.

Det er også viktig å huske på at ikke alle fagforbund tilbyr de samme fordelene, så det kan være lurt å undersøke flere fagforbund før du bestemmer deg for hvilket du vil bli medlem av. Det kan også være lurt å sjekke om det finnes lokale foreninger eller klubber som tilbyr lignende fordeler.Generelt sett kan medlemskap i et fagforbund være en god investering dersom du er i en situasjon hvor du har behov for forsikringer eller andre fordeler som fagforbundet tilbyr. Det kan imidlertid være lurt å undersøke grundig før du bestemmer deg for å bli medlem, og huske på at kostnaden for medlemskapet kan variere.

Anbefalt verktøy: Du kan enkelt måle hvor mye du vil spare på en refinansiering ved dette verkøyet.

Tips #3 - Kampanjer, kampanjer og kampanjer

Kampanjer kan være en flott måte å spare penger på når du handler matvarer. Mange butikker tilbyr jevnlig kampanjer på en rekke produkter, fra ferske grønnsaker til snacks og godteri. Det kan være lurt å følge med på disse kampanjene og planlegge innkjøpene dine i henhold til dem.En god måte å holde seg oppdatert på kampanjene er å sjekke butikkenes nettsider eller apper. De fleste butikker har egne apper som gir deg tilgang til kampanjetilbud og rabatter. Du kan også abonnere på nyhetsbrev eller følge butikkene på sosiale medier for å få med deg de siste tilbudene.

Det er også verdt å merke seg at kampanjer ikke alltid betyr at du sparer penger. Noen ganger kan butikker øke prisen på et produkt før de tilbyr en kampanjepris som fortsatt er høyere enn den opprinnelige prisen. Det er derfor viktig å være oppmerksom på prisene og sammenligne dem med andre butikker før du handler.

En annen ting å huske på er at kampanjer vanligvis er tidsbegrensede. Det kan være lurt å planlegge innkjøpene dine i henhold til kampanjene, men ikke la deg friste til å kjøpe mer enn du trenger bare fordi det er på tilbud. Det kan også være lurt å sjekke holdbarhetsdatoen på produktene før du kjøper dem på kampanje.

I sum kan kampanjer være en god måte å spare penger på matvarer, men det er viktig å være oppmerksom på prisene og ikke la deg friste til å kjøpe mer enn du trenger. Følg med på butikkenes nettsider og apper, og planlegg innkjøpene dine i henhold til kampanjene.

Tips #4 - Kutt ned på unødvendige kostnader

Når man ønsker å kutte ned på matutgiftene, er det viktig å se på alle kostnadene i hverdagen.

Det kan være mye å spare på å kutte ut unødvendige kostnader. Dette kan være alt fra abonnement på strømmetjenester til medlemskap på treningsstudio.

En god start kan være å sette seg ned og skrive opp alle kostnadene man har i løpet av en måned. Deretter kan man se på hver enkelt kostnad og vurdere om den er nødvendig eller ikke. Hvis man finner kostnader som ikke er nødvendige, kan man vurdere å kutte dem ut.

Noen eksempler på unødvendige kostnader man kan kutte ut:

 • Abonnement på strømmetjenester som ikke blir brukt
 • Medlemskap på treningsstudio som ikke blir brukt
 • Dyre mobilabonnementer som ikke blir utnyttet
 • Mat som blir kastet fordi man har handlet for mye

Det er viktig å være ærlig med seg selv og vurdere om man faktisk bruker det man betaler for. Hvis man ikke bruker det, kan man like gjerne kutte det ut og heller bruke pengene på noe annet som man faktisk vil få glede av.

Ved å kutte ned på unødvendige kostnader kan man spare mye penger i løpet av året. Det kan gi en større økonomisk frihet og gjøre det lettere å takle matprisene som stadig øker.

En liten oppsummering

Matprisene har økt betydelig de siste årene, og dette har gjort det vanskelig for mange å få endene til å møtes. Her er fire tips som kan hjelpe deg å spare penger på mat uten å gå på kompromiss med kvaliteten:

 1. Planlegg måltidene dine: Ved å planlegge måltidene dine på forhånd, kan du unngå impulskjøp og unødvendige utgifter på matvarer du egentlig ikke trenger. Sett opp en ukesmeny og lag en handleliste basert på den.
 2. Handle smart: Sjekk tilbudsavisene til butikkene i nærheten av deg før du handler, og sammenlign prisene på de forskjellige varene. Kjøp gjerne inn større kvanta av matvarer som har lang holdbarhet, som ris, pasta og hermetikk.
 3. Reduser matsvinn: Kast mindre mat ved å bruke opp rester og utgåtte matvarer før de blir dårlige. Lag gjerne en ukentlig restemiddag hvor du bruker opp alt du har igjen i kjøleskapet.
 4. Lag mat fra bunnen av: Unngå ferdigmat og halvfabrikata, og lag heller mat fra bunnen av. Dette kan være både billigere og sunnere, og du har full kontroll over hva maten inneholder.

Ved å følge disse tipsene kan du spare penger på mat uten å gå på kompromiss med kvaliteten.

Powered by Labrador CMS