Annonsørinnhold

Hvor viktig er den årlige tannlegesjekken?

Hvert år unngår eller glemmer mer enn hundre tusen nordmenn å ta den årlige turen til tannlegen. Dette er ikke bare uheldig for deg, men også for samfunnet.

Publisert Sist oppdatert

Hvor viktig er den årlige tannlegesjekken?

Hvert år unngår eller glemmer mer enn hundre tusen nordmenn å ta den årlige turen til tannlegen. Dette er ikke bare uheldig for deg, men også for samfunnet.

Foto av Fotograf Isbjørn

Dårlig tannhelse koster både enkeltpersoner og staten store summer gjennom året. En årlig sjekk er derfor ikke bare forebyggende og viktig for god tannhelse. Det reduserer også risikoen for nødvendige, men kompliserte behandlinger og kirurgiske inngrep. Selv om kompliserte behandlinger og kirurgiske inngrep er ting som bare må til i de verste tilfeller, er det forebyggende arbeidet kritisk for å opprettholde en god tannhelse.

TannlegeTeam Oslo ønsker å gjøre tannlegebesøket enklere å forholde seg til. Vi tilbyr derfor alle behandlinger under samme tak. Hos oss gjør vi alt fra forebyggende arbeid og årlig sjekk, til de mest kompliserte inngrep når det er nødvendig.

Å vente for lenge

Unngår en bevisst eller ubevisst å ta turen innom tannlegen med jevne mellomrom, er faren for dårlig tannhelse stor. Hull i en tann virker kanskje ikke så skremmende i seg selv, men kan over tid føre til infeksjoner i munnen, for videre å spre seg rundt i resten av kroppen. Lar man det virkelig gå for langt kan infeksjonen føre til langt mer omfattende sykdom.

I tillegg til dette har tenner, så vel som bitt og tannkjøtt, en enorm påvirkning på livskvaliteten. En velfungerende tyggefunksjon er eksempelvis viktig fordøyelsen. I slike tilfeller det ikke alltid like lett å se sammenhengen. Flere finner først ut av disse fysiske ringvirkningene etter et besøk hos profesjonelt tannhelsepersonell. Vedvarende tannsmerter kan også være en stor psykisk påkjenning.

Har smertene allerede meldt seg, er det som oftest dessverre for sent med forebyggende tiltak.

Skremmende priser og et forvirrende system

Vi hører stadig om høye tannlegepriser og ønskede reformer for et bedre og billigere tannhelsetilbud for alle. En del kvier seg også for å ta kontakt med helsevesenet generelt. Bare tanken på utredninger, undersøkelser, behandlingsforløp og henvisninger kan for enkelte virke overveldende.

Når det er behov for den årlige sjekken hos tannlegen eller ved akutte tilfeller hjelper TannlegeTeam Oslo deg å navigere mellom riktig pris og riktig behandling. Hos oss vil du finne et behandlingstilbud som overensstemmer med ditt budsjett. Selvsagt er det enklere å forholde seg til besøket når alle deler av behandlingen foregår på ett og samme sted.

Er du likevel i behov for hjelp til utgiftene hos tannlegen, vil vi vise deg hvordan NAV eller Helfo kan dekke hele eller deler av regningen.

Tannlegeskrekk

Tannlegeskrekk er et enormt samfunnsproblem som påvirker tilnærmet hver femte nordmann. Stadig flere tannleger ønsker derfor større fokus på denne utbredte frykten som skaper ringvirkninger i den norske folkehelsen. For flere kan skrekken oppleves så sterk at den på sikt kan gå utover liv og helse.

Hos TannlegeTeam Oslo tilbyr vi eksperthjelp fra dyktige behandlere; enten i form av samtaleterapi eller ved at du selv bestemmer tempo og fremgangsmåte under timen. Vi er kjente for å imøtekomme slik problematikk på en forståelsesfull og ivaretakende måte.

Estetisk behandling

Det blir stadig vanligere å få utført estetiske behandlinger for et vakkert smil. For mange innebærer dette tannbleking eller å få satt inn skallfasetter. Husk at slike behandlinger bør gjøres hos en profesjonell behandler.

Det finnes mildere produkter for hjemmebleking på markedet – men mange tyr til utenlandske produkter som er langt sterkere enn de en får tak i i butikken i Norge. Det er med god grunn at slike produkter ikke selges her til lands. Flere av kjemikaliene er såpass hardføre mot tennene at tannblekingen kan gjøre uerstattelig skade.

Hos TannlegeTeam Oslo tar vi en omfattende vurdering av tannhelsen før vi anbefaler bleking tennene, og tilbyr kun profesjonelle produkter av beste kvalitet. Utføres ikke en undersøkelse av tennenes tilstand og den generelle tannhelsen på forhånd, står man i fare for å ødelegge vitale deler av tennene. Selv om man ønsker seg hvite tenner, er det særlig kritisk at det verken er hull eller eller områder med nedslitt emalje. Dette kan føre til meget alvorlige komplikasjoner og store smerter.

Foto av Fotograf Isbjørn

Et folkehelseproblem

Selv om vi statistisk sett ser en bedring i utbredelsen av livsstilssykdommer, i takt med økt fokus på helsefremmende tiltak som trening og et godt kosthold, henger tannhelseproblematikk til en viss grad igjen i fortiden.

Større innsikt i hvordan dårlig tannhelse har konsekvenser for resten av kroppens funksjoner, hvor man kan finne riktig behandling og ikke minst hvor (og hvordan) enkeltindividet kan finne en behandling tilpasset eget budsjett, vil være avgjørende i årene som kommer.

Vi hos TannlegeTeam Oslo står klare for å hjelpe deg med å vedlikeholde en god tannhelse, fra i dag og livet ut!

Powered by Labrador CMS