Annonsørinnhold

Foto: iStock Tero Vesalainen

Hvorfor benytte lånemeglere til forbrukslån?

Hvis du vurderer å ta opp et lån er det viktig å sørge for å få så lav rente som mulig. Siden forbrukslån generelt er relativt dyre gjelder det ikke minst når du skal søke om et slikt usikret lån. Her viser vi deg hvordan lånemeglere kan hjelpe deg til å finne det lånet som er best for deg.

Publisert Sist oppdatert

Hvorfor benytte lånemeglere

Hvis du vurderer å ta opp et lån er det viktig å sørge for å få så lav rente som mulig. Siden forbrukslån generelt er relativt dyre gjelder det ikke minst når du skal søke om et slikt usikret lån. Her viser vi deg hvordan lånemeglere kan hjelpe deg til å finne det lånet som er best for deg.

Selvstendige

Lånemeglere er selvstendige mellomledd. De vil derfor kunne gi deg råd uavhengig av banker og låneinstitusjoner. Alle lånemeglere må dessuten ha konsesjon fra Finanstilsynet for å tilby tjenester i Norge. Det skal være en forsikring om at de er seriøse aktører. Å benytte lånemeglere har flere fordeler, som for eksempel at:

● de innhenter raskt mange tilbud til deg

● deres tjenester er gratis og uforpliktende for deg

Mange tilbud

Det å motta mange tilbud når du skal søke om lån kan være helt avgjørende for å få best mulig betingelser.

Du kan løse det ved å selv sende søknad til mange ulike banker. Imidlertid vil det være raskere og enklere å gjøre det gjennom en lånemegler. Da fyller du ut en søknad, og så benytter de den overfor mange ulike finansinstitusjoner.

Når du sender mange søknader, vil du også kunne få mange tilbud. På den måten kan du selv sammenligne betingelsene i de ulike tilbudene, og velge det som er best.

Finn din bank

Det er viktig å huske på at lånetilbud gis individuelt. Det er en grunn til at du bør ta den runden med å søke mange steder. Selv om du for eksempel hører fra en venn at vedkommende har fått et bra tilbud fra en bank, så er det ikke sikkert den banken er best for deg. Bankene gjør en individuell vurdering, og det er ikke alltid de legger like mye vekt på de samme elementene. Det er blant annet fordi banker spesialiserer seg både innen ulike typer lån, og ulike beløpsstørrelser.

Vanligvis gis det best rente på høyere lån enn på små lån. Samtidig finnes det banker som spesialiserer seg på nettopp smålån, og som derfor vil kunne gi deg best vilkår dersom det er det du er ute etter.

Gratis og uforpliktende

Det er viktig å huske på at du ikke forplikter deg til noe når du søker om lån. Derfor kan du søke til så mange banker du vil. Det samme gjelder når du bruker en lånemegler – da forplikter du det verken til lånemegleren eller banken det søkes til.

Det koster deg heller ikke noe å benytte en lånemegler. På den måten er det uten risiko for deg, men du får enkelt og raskt tilsendt informasjon som kan være verdifull for deg.

God tid

Du kan få lånetilbud raskt, ofte på dagen. Det er nyttig hvis det haster for deg å skaffe ekstra penger. Da bør du på forhånd ha tenkt nøye gjennom hvor mye du skal låne, og til hvilken rente du er villig til å låne for.

Du bør på forhånd også ha regnet ut hvor mye du har råd til å betale i måneden, slik at du er sikker på at du ikke får betalingsproblemer i løpet av nedbetalingstiden.

Det er imidlertid ingen grunn til å forhaste seg. Når du mottar et lånetilbud har du god tid til å vurdere om du vil godta det. De fleste banker gir et tilbud som er gyldig i 30 dager.

Bruk den tiden du trenger til å sammenligne tilbudene, og se hvilket av de som har lavest renter og gebyrer, og som dermed blir rimeligst. Dersom du venter til fristen har gått ut vil du måtte søke på nytt hvis du fortsatt ønsker å ta opp et lån.

Nedbetalingsplan

I søknaden om lån skal du også angi hvor lang tid du ønsker å bruke på å betale det tilbake. Det lønner seg som regel å ha så kort nedbetalingstid som mulig. Det er fordi så lenge du har lånet er det rentebærende, det vil si at det beregnes renter av det resterende lånebeløpet. Jo raskere det betales tilbake, jo kortere tid kan banken beregne renter på det.

Samtidig er det viktig å være realistisk på hvor mye du kan betale hver måned.

Se derfor på hvor mye lånet koster deg i måneden, og hvor stor totalkostnaden blir. Sett opp et budsjett over egen økonomi, slik at du tydelig ser hvor mye du har råd til å låne.

På nettsiden Forbrukslån.no/lånemeglere kan du finne lånekalkulator som hjelper deg til å regne ut både måneds- og totalkostnadene.

Låneeksempel: 65.000 kr. o/5 år: Eff.rente 16,33%. Kostnad 28.244 kr.Totalt 93.244 kr.

Oversikt over lånemeglere

Forbrukslån.no finner du også en omfattende oversikt over lånemeglere i Norge, som Norges største finansagent Axo Finans.

Powered by Labrador CMS