Annonsørinnhold

Koronapandemiens påvirkning på begravelser

En begravelse er i seg selv noe som kan være vanskelig for mange, og som bringer mye sorg. Det er din aller siste stund med en du er glad i, og det kan også bringe opp minner om andre man har mistet. En begravelse skal også være en fin ting, og det er en seremoni der man kan ta farvel med personen man var så glad i.

Publisert Sist oppdatert

Begrensninger for sammenkomst

Under koronapandemien har det aller meste blitt snudd på hodet, og vi har måttet tilpasse oss i hverdagen. Dette gjaldt også særlig for eventer, og mange sammenkomster ble avlyst eller utsatt. Det var mulig å utsette mange av sidde, men akkurat begravelser er noe man gjerne vil holde til planlagt tid, og nær dødsfallet. Dette ble et stort problem under pandemien.

Mange opplevede at det både var enda vanskeligere å planlegge begravelsen, og problemer når man bare kunne ha et begrenset antall gjester. Når livet tar slutt er det mange som ønsker å ta farvel med den avdøde, men i perioder der det kun var lov med 20-50 personer til stede, ble dette vanskelig. Dette har ført til at mange samler de nærmeste pårørende i kirken, et kapell eller et annet forsamlingslokale. Dersom flere vil følge begravelsen kan man sette opp video, og la andre følge det over nett. Det er selvsagt ikke slik man skulle ønske det var, men det er stadig en fin måte å la alle ta farvel med personen på.

Begravelsesbyrå på nett

Et begravelsesbyrå står som god hjelp når det skal planlegges en begravelse. Det er en vanskelig oppgave i seg selv, som blir forsterket i en tid med sorg. Som nær pårørende har du dessuten en rekke oppgaver du må forholde deg til, og det kommer godt med å få litt hjelp til planleggingen. Lavendla begravelsesbyrå har mange fornøyde kunder, og de har også tilrettelagt sine tjenester til tiden vi leger i nå.

Du har mulighet for å kontakte de over nett, og holde møter via telefon eller videosamtale, for å holde det mer koronavennlig. De har også god erfaring med å holde og planlegge bragavelser, og bistår blant annet med hjelp på selve dagen, slik at du kan fokusere på det som er viktig. De gjør det vanskelige litt lettere, ved å ta seg av det praktiske som å tenne lys, håndtere blomster og klargjøre kisten eller urnen.

En vanskelig jobb

Det å være den nærmeste pårørende, eller den som skal planlegge begravelsen vil alltid være en krevende jobb. Nå som vi har vært preget av en vanskelig og unormal tid, har jobben bare blitt vanskeligere. Det kan også være til stor hjelp for alle som må planlegge sin aller første begravelse. Lavendla har ressurser som både hjelper deg med selve begravelsen, men som sørger for mye andre praktiske oppgaver som følger når en person dør. Et begravelsesbyrå er alltid derfor å anbefale, fordi det lar deg få tid til å sørge, og være sammen med de du er glad i.

Powered by Labrador CMS