Annonsørinnhold

Smart innredning med tapet og fototapet

Står du helt i stampe med innredning? Så kan det være lurt å undersøke nye muligheter som åpner for forvandling med bare få grep og personlig stil. Det kan du lese mer om her.

Publisert Sist oppdatert

Tapet er tilbake

For det er ingen tvil om at tapet er tilbake i trendbildet for innredning. Historisk sett er det ikke så rart. Det er nemlig gjerne sånn at trender går i bølger gjennom historien, og det er ikke noe annerledes når det kommer til nettopp tapet.

Tapet har vært populært i flere århundrer, og hadde en storhetstid på 1700-tallet. Før det var det veldig vanlig med store veggmalerier og veggtepper, som var svært kostbare og dekorative. Men på 1700-tallet kunne man produsere tapet i stort omfang med trykk, selv om mange var håndmalt. Da var spesielt yndige blomstret tapet som var populært. Det kan du blant annet se mange gode eksempler på i Sofia Coppola’s film Marie Antoinette fra 2006, som handler om 1700-tallets Frankrike. Det var sentrum for moten på den tiden (akkurat som i dag).

Så på slutten av 1800-tallet fikk tapet en renessanse igjen. Kunstneren William Morris, som var en del av Arts & Crafts bevegelsen i England, begynte å masseprodusere sine tapeter. De ble laget med blant annet arsenikk, som vi i dag vet er veldig giftig. Disse tapetene ble utrolig populære, og alle skulle ha et svulstig og storblomstret Morris tapet. De er faktisk blant de stilene som er blitt populære igjen, og de produserer fremdeles tapet, dog uten arsenikk.

Tapettrenden fortsatte helt frem til 1980-tallet- og så har vi hatt en lang pause bestående av hvite vegger og minimalisme, helt til nå. Nå er tapet for alvor tilbake.

Nå er tapet tilbake for fullt, og ironisk nok så er det en del som vi kanskje ville definert som gammeldagse som nettopp er populære.

https://www.nicetapet.dk kan du finne flere gode eksempler på klassisk tapet og blomstret tapet, men også på fototapet, som også begynner å bli veldig populært.

Forvandle et rom med tapet og fototapet

En av de største fordelene med tapet, er at man lett kan forvandle et rom med fototapet eller tapet. Det skal ikke så mye til som man kanskje tror, og derfor er dette en effektiv løsning. Tapet og fototapet endrer nemlig uttrykket i et rom, og gjør det mye mer personlig. Vil du ha mer stemning? Så kan tapet være den perfekte løsningen.

Hvis du skal forvandle et barnerom til et tenåringsrom, kan du kanskje spare deg for full oppussing og gå for tapet eller fototapet i stedet.

Her kan du kanskje la den vordende tenåringen få litt medbestemmelse, så det blir noe som personen blir fornøyd med og som kanskje sier litt om hvem som bor på rommet.

Det er også det perfekte element når du skal forvandle en stue, en gang eller et soverom. Det gir nemlig en umiddelbar oppdatering av både uttrykk og stemning, og det er like lett å være bokstavelig med et statement tapet, som det er å være subtil med en dus farge eller lett mønster. Det gjør tapet og fototapet perfekt til å forvandle hjemmet ditt, når du trenger forandring.

Powered by Labrador CMS