Annonsørinnhold

Tid til hagefest

Hva er bedre på en varm sommerdag enn en god middag sammen med familie og venner? Det eneste må kanskje være å spise middag utenfor i hagen! De norske sommerkvelder er lange og lyse - og kanskje sjeldne - så dekk opp til fest og nyt sommeren mens du kan.

Publisert Sist oppdatert

­Festbord

Man behøver ikke en spesiell anledning for å dekke opp til fest i hagen. En varm sommerkveld er grunn nok i seg selv. Man kan gjøre det veldig enkelt å ha spleiselag hvor alle gjestene tar med en rett hver, eller man kan fyre opp i grillen, og spise hotdogs eller burgere på et teppe i gresset.

Skal det være litt ekstra fint er det noen ting du kan vurdere når du dekker et festbord i hagen, og det første du bør tenke på er om du har et hagebord som er stort nok til alle gjestene.

En bordduk er en praktisk og enkel måte å dekke bordet på. Velg en farge og stil som passer til festen, og sørg for at du har nok duk til å dekke hele bordet. Alternativt kan du velge en voksduk, hvis du vil ha en enklere løsning. Den er litt tyngre, og blåser ikke så lett av og er enkel å rengjøre.

For å gjøre det ekstra hyggelig kan du legge et teppe under bordet. Det kan være en god ide både fordi det ser flott ut, men også praktisk siden norske sommerkvelder godt kan bli litt kjølige etter hvert. Med et teppe unngår du kalde føtter hos gjestene.

Alle gjestene skal jo ha et sted å sitte, og her kan du bruke det meste, så lenge det står støtt i gresset. En hagebenk kan være en god ide, så er det plass til mange på en gang.

Det lille ekstra

Legg til litt farge og liv til bordet med friske blomster i en vase eller som dekorasjon langs midten av bordet. Det kan være blomster du selv har i hagen eller ville blomster som vokser i nærheten av der du bor. Flotte grener kan også være veldig dekorative, bare pass på de ikke blir for store og er i veien.

Stemningsfulle lys kan legge til en koselig atmosfære til et utendørs bord. Du kan bruke telys, lanterner eller lyslenker. Her kan det være lurt å bruke “levende” lys som bruker batteri, så er man sikker på at de ikke blåses ut ved det minste vindkast.

Velg matchende servietter som passer til bordduken eller de andre dekorasjonene du har valgt. Det er prikken over i-en på et godt festbord, og er også praktisk for å tørke av hendene når man spiser.

Er det en spesiell anledning kan du også legge til noen personlige eller tematiske dekorasjoner som passer. Dette kan være alt fra ballonger og konfetti til dekorative tallerkener og glass. Husk bare å rydde godt opp så fugler og andre små dyr ikke blir fristet til å spise konfetti eller ballonger som blir liggende igjen.

Dansefest

Musikk er alltid godt i festlig lag, og det kan skaffes ganske lett siden de fleste har en telefon med en musikktjeneste på, og en bærbar høyttaler som kan kobles til telefonen.

Powered by Labrador CMS