Annonsørinnhold

Ut på tur aldri sur - slik får du barna med på tur

Alle oss som bor i Norge har mulighet for naturopplevelser helt utenom det sedvanlige, ofte rett utenfor inngangsdøren. Det er bare det at noen ganger er dørstokkmila virkelig vanskelig å forsere. Og da spesielt hvis man har planer om å dra både store og små med ut på tur. Her får du gode tips til hvordan hele familien får glede av naturen, og kommer seg ut på tur sammen.

Publisert Sist oppdatert

­Det er veien som er målet

For at hele familien skal få glede av søndagsturen, uansett om den går opp på den nærmeste fjelltoppen, til sjøen eller inn i skogen, er det viktig å avstemme forventningene på forhånd. Når man snakker om hvor man skal, er det en god ide å inndra barna i denne samtalen, slik at de føler de faktisk har vært med å bestemme hvor dere skal gå. Hvis man som voksen ønsker litt innflytelse på hvor familien skal gå, kan man jo komme med tre alternativ.

Det kan være en fordel å velge noen destinasjoner med en spennende og utfordrende sti eller vei. Det kan være litt fjellklatring på vei til toppen, eller kanskje det er en hyggelig lekeplass på veien. Det er viktig at man som voksen husker at målet med turen er at hele familien får frisk luft og bevegelse, helst kombinert med noen gode samtaler og godt humør. Veien kan derfor være like viktig som selve målet. For at turen skal bli en suksess er det viktig at store og små har gode tursko, og selvfølgelig klær som passer til årstiden. For å unngå gnagsår og dårlig stemning, skal du være sikker på at alle i familien har gode tursko, som passer til underlaget.

Gode aktiviteter og en fristende matpakke

For at barna skal få en god tur, som frister til gjentakelse, er det viktig at man sørger for at man får noen gode opplevelser sammen. Du kan kanskje planlegge en skattejakt underveis, hvor du lager et skattekart og gjemmer et par gullmynter bak en busk. Det kan også være at dere har laget en liste over ting som dere skal prøve å finne på turen, slik at det blir en oppdagelsestur. Her kan det være en fordel å ha bilder av de tingene som man skal finne, slik at det blir visuelt og lett for de minste. Husk alltid å velge trygge turstier, slik at man unngår fallulykker og uhell.

En solid og god matpakke er en stor del av en vellykket tur. Mange barn kan ha glede av selv å smøre matpakken, mens det for andre er en spennende overraskelse og se hva som gjemmer seg i tursekken. Det er viktig at man har smurt en matpakke med høyt innhold av fiber og fullkorn, slik at energien kan styrkes underveis. Men det er også viktig å ha med noen kjeks, litt kvikklunsj og selvfølgelig frukt og nøtter som kan fungere som brennstoff og belønning i de bratteste bakkene.

Hvis dere ønsker en overnattingstur, kan dere finne turistforeningens hytter her.

Powered by Labrador CMS