Annonsørinnhold

Blir det ny MC i år? Her får du gode tips til finansieringen

Motorsykler på veien er et sikkert tegn på at sommeren har ankommet. Sjef for salg og marked i finansieringsselskapet AS Financiering, Fredrik Henriksen, deler gode råd om finansiering til deg som skal kjøpe MC.

Publisert Sist oppdatert

Blir det ny MC i år? Her får du gode tips til finansieringen

Motorsykler på veien er et sikkert tegn på at sommeren har ankommet. Sjef for salg og marked i finansieringsselskapet AS Financiering, Fredrik Henriksen, deler gode råd om finansiering til deg som skal kjøpe MC.

Bitt av MC-basillen

Har du også sett flere motorsykler enn normalt på veiene i år? I følge Fredrik Henriksen i AS Financiering har salget skutt i været den siste tiden – bare i første kvartal av 2021, har salget av tunge og lette motorsykler økt med hele 22,5 % sammenlignet med samme periode i fjor.

Finansiering av motorsykkelen

Dersom du trenger et lån for å finansiere motorsykkelen, kan AS Financiering være et godt valg. AS Financiering er et heleid datterselskap av Sparebanken Øst, som er en av Norges eldste og største sparebanker.

– Med et lån fra AS Financiering får du en sterk og etablert bankpartner i ryggen, og mulighet til å finansiere inntil 100 % av motorsykkelen hvis du ønsker det, sier Henriksen.

Gode grunner til å velge MC-lån fra AS Financiering:

● Vi finansierer inntil 100 % av kjøpesummen

● Opptil 10 års nedbetalingstid på lånet

● Trygghet mot eventuelle heftelser i MC-en

● Elektronisk søknad og rask behandlingstid

I følge Henriksen er AS Financiering en enkel og trygg partner når du har behov for finansiering av kjøretøy. Her får du lån til alt fra bruktbil til campingvogn, slik at du kan utforske verden på den aller beste måten – på landeveien!

Med et MC-lån fra AS Financiering kan du skaffe deg drømmemotorsykkelen raskt og enkelt. For oss handler det om å gjøre mc-drømmen din til virkelighet, med et lån med gunstige vilkår.

Din første MC? Tenk på dette

Hvis du er en ny motorsyklist, har du en spennende reise foran deg. Du har kanskje allerede funnet motorsykkelen du ønsker å kjøpe, men det er mange ting å vurdere som du kanskje ikke har tenkt over ennå.

AS Financiering deler følgende gode råd når du skal velge motorsykkel:

MC-en skal oppfylle dine behov

– Motorsykkelen skal ikke bare se kul ut, den skal også oppfylle behovene du har, sier Henriksen.

Mange nye motorsyklister ser seg blinde på pene felger, design, kraftig motor og høy fart, men hvilken MC du kjøper avhenger av hva den skal brukes til. Du bør derfor tenke nøye gjennom dine behov og ønsker før du kjøper MC.

Noen gode punkter å tenke over er:

● Skal du bruke den til ferieturer?

● Eller skal du hovedsakelig kjøre til og fra jobb?

● Skal du frakte passasjerer?

● Trenger du bagasjeplass?

– Hvis du først og fremst skal kjøre i byen, trenger du en annen MC enn hvis du skal dra på campingtur. Mange motorsykler har smarte pakkeløsninger hvor du får plass til både telt og bagasje, men hvis du ikke har behov for dette er slike løsninger overflødige, sier Henriksen.

Brukt eller ny motorsykkel?

I følge Henriksen er dette de viktigste tingene å tenke over hvis du har bestemt deg for å kjøpe brukt motorsykkel:

● En privat selger er ikke alltid klar over feil eller mangler ved kjøretøyet. Du bør derfor ta med deg en fagkyndig person som kan vurdere MC-en.

● Undersøk bruktmarkedet for å bli enige om en realistisk pris. Er du uenig i den foreslåtte prisen, er det alltid lov å forhandle.

● Hør med forsikringsselskapet ditt hva det koster å forsikre MC-en før du bestemmer deg. Her er det nemlig store forskjeller.

● Skriv kontrakt - bruk gjerne NAF kjøpekontrakt.

I tillegg bør du undersøke sykkelen nøye, akkurat som du ville ha gjort ved kjøp av bruktbil.

– Gjør du ikke hjemmeleksene dine godt, kan du ende opp med kostbare reparasjoner du ikke hadde regnet med. Jeg anbefaler denne guiden fra Finn.no, i tillegg til å sjekke kjøretøyet for heftelser i Brønnøysundregisteret, sier Henriksen.

– Hos oss i AS Financiering kan du søke både lån og forsikring, uansett om du skal kjøpe ny eller brukt motorsykkel, avslutter Henriksen.

Finansieringseksempel fra AS Financiering på et lån til 150.000 kr: Etableringsgebyr kr 2.500,–, termingebyr kr 95,–, tinglysningsgebyr 1.051,-, 35% egenkapital, o/5 år, nom. 3,40% eff. 5,58%. Totalt: kr 172.889,-

Powered by Labrador CMS