Annonsørinnhold

Slik blir du kvitt forbruksgjeld

Ønsker du å bli kvitt forbruksgjelden? Ved å refinansiere er du på god vei.

Publisert Sist oppdatert

Faste utgifter er noe alle har, men dersom du føler at du aldri har råd til å spare kan det være lurt å ta noen grep om økonomien. Regninger må betales, men det er kjedelig å føle at alt du gjør er å betale regninger.

Dersom du sitter på forbruksgjeld, er dette et godt sted å starte. Forbruksgjelden er blant den dyreste gjelden du kan ha, spesielt hvis du har brukt av kredittkortet eller handlet på nedbetaling. Ved å refinansiere slik gjeld kan du senke de faste kostnadene, og få mer rom i økonomien.

Fint å vite om refinansiering

Refinansiering gir deg gode muligheter til å bli kvitt forbruksgjelden raskere. Refinansiering innebærer å ta opp et nytt lån som brukes til å nedbetale gammel gjeld, noe som i praksis betyr at man flytter gjelden fra et lån til et annet.

Er det i tillegg aktuelt å samle lån, blir refinansieringslånet som et samlelån. Dette gjelder hvis forbruksgjelden din består av flere kredittkort, flere nedbetalingsplaner, flere forbrukslån osv. Dette er eksempler på dyre smålån, som gir deg en uryddig økonomisk profil. Ved å samle alle de små gjeldspostene i et nytt og større samlelån, er det mye enklere å holde oversikt.

Slik blir du kvitt forbruksgjeld

Refinansiering er en god løsning for deg som vil bli kvitt forbruksgjeld, fordi du vil sitte igjen med en oversiktlig nedbetalingsplan, faste forfallsdatoer og bedre kontroll over økonomien. I tillegg skal det være lønnsomt å refinansiere.

For at refinansieringen skal lønne seg, må du få bedre vilkår på det nye lånet enn du har på den gamle gjelden din. Det kan innebære en eller flere av følgende punkter:

● Lavere rente

● Færre gebyrer

● Kortere eller lengre nedbetalingstid

For å finne ut om refinansiering lønner seg for deg, må du først finne ut av hvor mye du har i gjeld i dag samt hvilken rente du betaler på gjelden. Deretter søker du om et refinansieringslån. Dette er både uforpliktende og kostnadsfritt, og gir deg raskt svar på om du kan få et billigere lån ved å refinansiere.

Dersom du takker ja til et tilbud om å refinansiere, er det den aktuelle banken som tar seg av jobben med å løse ut de gamle lånene dine. Alt du trenger å gjøre er å vente på å få en ny faktura i posten.

Effektiv refinansiering med en finansagent

At refinansieringen skal være lønnsom er nøkkelen til å bli kvitt forbruksgjeld, og for at det skal være så lønnsomt som mulig må du finne det aller billigste lånet. Dette kan være en utfordring, ettersom rentene på lånemarkedet endrer seg hele tiden.

Dersom du syns det er overveldende å undersøke lånemarkedet, bør du bruke en finansagent som Axo Finans. Da får du hjelp til å refinansiere forbruksgjeld så billig som mulig. Det er både gratis og uforpliktende å benytte seg av tjenestene til en finansagent, så dette er et godt økonomisk grep.

Du sender bare én søknad til finansagenten, som deretter videresender den samme søknaden til behandling hos et antall ulike banker og långivere samtidig. Dette stimulerer til konkurranse mellom bankene om å vinne deg som kunde. Långiverne vil derfor strekke seg så langt de klarer for å gi et godt tilbud, og du sitter igjen med et rentetilbud som er bedre enn hva du hadde klart å oppnå på egenhånd.

Bli kvitt forbruksgjeld så raskt som mulig – refinansier kredittkort og gjeld uten sikkerhet hos en finansagent, så kan du begynne å spare penger i stedet for å betale regninger.

Om Axo Finans

Axo Finans er finansagent for flere banker. En finansagent fungerer som en mellommann mellom bank og kunde. Kunder som skal søke refinansiering og lån sender inn lånesøknaden via Axo Finans, og får søknaden vurdert blant 21 banker. Målet er å sammenligne bankene for å finne det beste lånetilbudet.

Axo Finans ble grunnlagt i 2008, og er i dag til stede i Norge, Sverige og Finland.

Renteeksempel:Nominell rente 11,9%, eff. rente 13,7%, 100.000 o/5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.

Powered by Labrador CMS