Annonsørinnhold

Slik finner du et bra kredittkort med flere fordeler: En veiledning for smarte kredittkortvalg

Et bra kredittkort kan være en god venn!

Publisert Sist oppdatert

­Et kredittkort kan være en god venn for deg som vil ha litt ekstra økonomisk fleksibilitet i hverdagen. Med et kredittkort kan du handle på nettet og i butikker uten å måtte tenke på om du har nok penger på kontoen. Du kan også dra nytte av flere fordeler som kan gi deg ekstra trygghet og besparelser.

Men det er viktig å huske på at et kredittkort også kan være farlig hvis du bruker det feil. Hvis du ikke klarer å betale regningene i tide, kan det føre til høye renter og gebyrer som kan gjøre det vanskelig å komme seg ut av gjeld.

Derfor er det viktig å velge et kredittkort som passer til dine behov og som du kan bruke ansvarlig. Her er noen ting du bør tenke på når du skal finne et bra kredittkort:

  • Sørg for å velge et kredittkort med en lav rente og lave gebyrer. Dette kan spare deg for mye penger på lang sikt.
  • Velg et kredittkort som gir deg fordeler som passer til dine behov. Hvis du reiser mye, kan det være lurt å velge et kort med reiseforsikring og bonuspoeng på flyreiser.
  • Sørg for å velge et kredittkort som gir deg gode betingelser og som er lett å bruke. Det bør være enkelt å betale regningene og å holde oversikt over transaksjonene dine.

Husk også at det er viktig å bruke kredittkortet ansvarlig. Betal regningene i tide og unngå å bruke mer penger enn du har råd til å betale tilbake. Hvis du bruker kredittkortet på en smart måte, kan det være en god venn som gir deg ekstra fleksibilitet og fordeler i hverdagen.

Cashback, reiseforsikring og fordelsprogram

Når man skal velge et kredittkort med flere fordeler, er det viktig å se etter kort som tilbyr cashback, reiseforsikring og fordelsprogram.

Cashback-kredittkort gir deg muligheten til å få tilbake en prosentandel av beløpet du bruker på kortet. Dette kan være en god måte å spare penger på, spesielt hvis du bruker kortet mye. Det er viktig å sjekke vilkårene for cashback-fordelene, da noen kort har begrensninger på hvor mye du kan få tilbake.

Reiseforsikring er også en viktig fordel å se etter i et kredittkort. Mange kort tilbyr gratis reiseforsikring når du betaler for reisen med kortet. Dette kan spare deg for mye penger hvis noe uforutsett skulle skje på reisen. Det er viktig å sjekke vilkårene for reiseforsikringen, da noen kort har begrensninger på hva som dekkes.

Fordelsprogrammer kan også være en god måte å spare penger på. Mange kredittkort tilbyr rabatter og tilbud på alt fra mat og drikke til reiser og shopping. Det kan være lurt å sjekke hvilke fordeler som tilbys og om de passer dine behov og vaner.

Det er viktig å huske på at kredittkort med flere fordeler ofte har høyere årsavgift og rente enn vanlige kredittkort. Det er derfor viktig å vurdere om fordelene oppveier kostnadene før du bestemmer deg for å søke om et slikt kort.

Et kort med eller uten betalingsutsettelse? Hva er best

Når man skal velge et kredittkort, er det flere faktorer man bør ta hensyn til. En av de viktigste faktorene er om kortet har betalingsutsettelse eller ikke. Det finnes fordeler og ulemper ved begge alternativene, og det er viktig å velge det som passer best til ens økonomiske situasjon og behov.

Kort med betalingsutsettelse

Kort med betalingsutsettelse gir deg muligheten til å utsette betalingen av varekjøpene du har gjort med kortet. Dette betyr at du kan kjøpe varer og tjenester uten å måtte betale for dem med en gang, og heller betale senere når det passer bedre økonomisk sett.

Fordelen med dette er at du kan ha mer penger tilgjengelig på kontoen din i en periode, og dermed ha bedre likviditet. I tillegg kan det være praktisk å ha betalingsutsettelse hvis du for eksempel har uforutsette utgifter som du må dekke først.

Ulempen med kort med betalingsutsettelse er at du må betale renter på det utestående beløpet hvis du ikke betaler det tilbake innen den avtalte fristen. Renten kan være høyere enn på vanlige forbrukslån, og dermed kan det bli en dyr løsning hvis du ikke klarer å betale tilbake i tide.

Kort uten betalingsutsettelse

Kort uten betalingsutsettelse betyr at du må betale for varekjøpene du gjør med kortet med en gang. Dette kan være en fordel hvis du ønsker å ha bedre kontroll over økonomien din, og unngå å havne i gjeld.

Fordelen med kort uten betalingsutsettelse er at du slipper å betale renter på det utestående beløpet. Dette kan være en betydelig besparelse hvis du bruker kortet mye, og ikke ønsker å betale unødvendige gebyrer og renter.

Ulempen med kort uten betalingsutsettelse er at du må ha penger tilgjengelig på kontoen din for å kunne bruke kortet. Dette kan være en begrensning hvis du har uforutsette utgifter eller ønsker å kjøpe noe som koster mer enn det du har tilgjengelig på kontoen.

Konklusjon

Det er ikke en fasit på hva som er best når det gjelder kort med eller uten betalingsutsettelse. Det kommer helt an på ens økonomiske situasjon og behov. Hvis du har god likviditet og ønsker å ha mer fleksibilitet når det gjelder betaling, kan kort med betalingsutsettelse være en god løsning. Hvis du ønsker å ha bedre kontroll over økonomien din og unngå å havne i gjeld, kan kort uten betalingsutsettelse være bedre egnet.

I praksis kan du låne gratis penger (Så lenge du betaler tilbake innen rentefri periode)

Mange kredittkort tilbyr en rentefri periode på opptil 45 eller 50 dager. Dette betyr at du kan låne penger rentefritt i denne perioden, så lenge du betaler tilbake innen fristen. Dette kan være en god måte å håndtere små utgifter eller uforutsette kostnader på, uten å måtte ta opp et lån med høye renter.

Det er viktig å merke seg at hvis du ikke betaler tilbake innen rentefri periode, vil du bli belastet renter på det utestående beløpet. Rentene kan være høye, så det er viktig å være disiplinert og planlegge betalingene dine nøye.

Det er også verdt å merke seg at noen kredittkort tilbyr andre fordeler i tillegg til den rentefrie perioden. Dette kan inkludere cashback, rabatter på utvalgte butikker eller tjenester, eller reiseforsikring. Det kan være lurt å undersøke forskjellige kredittkort og velge et som passer best for dine behov og livsstil.

For å maksimere fordelene med et kredittkort med rentefri periode, kan det være lurt å sette opp en automatisk betaling for å sikre at du alltid betaler tilbake innen fristen. Det kan også være lurt å begrense bruken av kredittkortet til små utgifter eller uforutsette kostnader, og ikke bruke det som en erstatning for å ha en sunn økonomi.

Beste kredittkort i 2023?

Når man skal velge et kredittkort, kan det være vanskelig å vite hvilket kort som passer best for deg og dine behov. Det finnes mange forskjellige kredittkort på markedet, og det kan være utfordrende å finne det beste kortet for deg.

En god måte å finne det beste kredittkortet på, er å bruke en sammenligningstjeneste som Kredittkortlisten.no. Her kan man enkelt sammenligne alle kredittkortene i Norge, og finne det kredittkortet som er best for deg.

Når man skal velge et kredittkort, er det flere ting man bør vurdere. Først og fremst bør man se på renten på kortet. Jo lavere rente, jo bedre. Det kan også være lurt å se på gebyrene som følger med kortet, som årsgebyr og gebyr for kontantuttak.

Det er også viktig å se på hvilke fordeler kortet gir. Noen kredittkort gir rabatt på ulike kjøp, som drivstoff eller matvarer. Andre kort gir fordeler som reiseforsikring, avbestillingsforsikring og tilgang til lounger på flyplasser.

Basert på informasjonen fra Kredittkortlisten.no, er noen av de beste kredittkortene i 2023:

  • TF Bank Mastercard: Dette kortet inkluderer gratis avbestillings- og reiseforsikring, samt gratis egenandelsforsikring for leiebil og ID-tyveriforsikring.
  • Komplett Bank Mastercard: Dette kortet gir deg 1% rabatt på alle kjøp, samt 3% rabatt på alle kjøp hos Komplett.no. Kortet gir også reiseforsikring og tilgang til lounger på flyplasser.
  • YX Visa: Dette kortet gir deg 40 øre rabatt per liter drivstoff hos YX-stasjoner, samt 20 øre rabatt per liter hos Uno-X-stasjoner. Kortet gir også rabatt på mat og drikke hos YX-stasjoner.

Det er viktig å huske på at det beste kredittkortet for deg avhenger av dine behov og vaner. Ved å bruke en sammenligningstjeneste som Kredittkortlisten.no, kan du enkelt finne det kortet som passer best for deg.

Kommentar fra Richard Hamre hos Kredittkortlisten “Det lønner seg og velge et kredittkort som inkluderer flere fordeler. Gjerne fordeler som cashback, reiseforsikring og fordelsprogram er fort det vi ser på som det mest populære valgene blandt de nye som tester ut kredittkort.”

Powered by Labrador CMS