Annonsørinnhold

Annonsørinnhold: Norge er på topp når det kommer til sommerjobbing

Å ha en sommerjobb har blitt mer og mer populært den siste tiden, og vi ser at enormt mange unge ønsker å ta sommerjobber. Dette er en super måte å bli mer konkurransedyktig på, og lære masse i de måneder man har fri fra skolen. En sommerjobb i de yngre årene av livet kan ha stor betydning for hvilke stillinger man får tilbudt senere i livet.

Publisert Sist oppdatert

Stor konkurranse

Ikke bare er det mange bedrifter som gjerne vil ha unge inn for å hjelpe om sommeren, det er også mange som ønsker disse plassene. I noen stillinger er det enormt stor konkurranse, der bare de beste av de beste får plassen. Det gjelder å søke om stillingene man er interessert i tidlig, og være oppdatert på markedet og ulike jobber. Det finnes mange ressurser på nett som kan hjelpe deg hvis du ønsker å lære mer om lønn og karriere. Dette vil komme godt med når du skal begynne å søke, eller forhandle om lønn og vilkår.

Også på de mindre stillingene finnes det konkurranse. Det er mange som ønsker å jobbe om sommeren for å tjene penger og jobberfaring på denne tiden, og om du ikke er i en stilling fra tidligere, så kan det bli hard kamp om plassen. Servicebransjen er blant dem der det knives mest om sommerjobbene.

Konkurranse fra sverige

Også for utenlandske har det blitt populært å jobbe i Norge. Mange nordmenn som søker jobber i blant annet servicebransjen vil få stor konkurranse av svenskene, som er kjente for å emigrere østover når det blir varmt i luften. Det er ikke sjeldent man sitter på en restaurant i Oslo og har en svensk servitør. Grunnen til dette er at det er bedre lønn, og mange gunstige fordeler. I tillegg jobber en rekke svenske rekrutteringsfirma med å få sine folk til Norge i jobb, fordi de vet at mange ønsker dette. Det er innen lager og logistikk, service og hotell og omsorg som man finner flest interesserte svenske.

Krav til jobben

Som ung og uerfaren i jobbmarkedet er det mange som møter på problemer. Dette kan blant annet være knyttet til lønn, arbeidsvilkår, timer, krav og andre ting knyttet til jobbkontrakt. Det er viktig at man som arbeidstaker respekterer seg selv som arbeidskraft, og setter krav til stedet du jobber, og de du jobber for. Selv som ung deltidsansatt har du mulighet til å sette lønnskrav for sommerjobben din. Det er også viktig at du leser arbeidskontrakten din nøye, og at du er sikker på at du skjønner hva du takker ja til når du tar jobben.

Å bruke ukene i sommerferien på relevant jobb er som oftest en veldig god ide. Selv om du er ung og det er pengene som i største grad motiverer deg for å jobbe, så vil dette gi unik arbeidserfaring som kommer godt med i jobbsøking senere i livet. Dersom du er student og tar fulltidsjobb eller praktikk i sommerferien, kan dette også gi betydelige fordeler i et ellers tøft jobbmarked.

Powered by Labrador CMS